SAMSUNG GALAXY S6 ANDROID 7.0 NOUGAT

Samsung je napokon počeo da izbacuje Android 7.0 Nougat update! Iako je update za ovaj fenomenalan softwer bio najavljen za 28. Februar 2017, zbog malih bagova je Samsung ipak odlučio da korisnike Galaxy S6 i S6 edge telefona malo drži u neizvesnosti. Ja sam jedan od onih koji ne mogu dugo da čekaju update za bilo koji model telefona, iz tog razloga sam instalirao Nougat Firmware i odlučio da isprobam fenomenalan GraceUX style i podelim svoje iskustvo sa vama. Inače Samsung kompanija je čvrsto odlučila da ubrza sa Nougat update-om, jer da se ne lažemo svi smo nestrpljivo čekali noviji update koji će dati našim Samusung telefonima potpuno drugačiji izgled i potpuno novo touch iskustvo sa GraceUX dizajnom. Nažalost Nougat firmware update je dostupan za sada preko OTA (softwer update-a) u sledećim državama:

                                                                                                                                  (print screen sa oficialnog Samsung web sajta)Da pređemo na glavnu stvar, prvo ono što je mene razočaralo je manja kopija iOS softwera, ali sve u svemu softwer je savršeno dizajniran i mnogo lakši za svakodnevno korišćenje pogotovo kod nas koji svaki dan primamo dosta mejlova i poruka. Ono što me je prvo iznenadilo je totalna promena notification bara, da bi došli do full rasporeda potrebno je da dva puta povučemo notification bar na dole, a najveća promena je novi blue light filter koji nam omogućava da bez problema surfujemo internetom u toku večernjih časova. Dva dana sam isprobavao blue light filter i mogu da kažem da sam zaista oduševljen ovim fenomenalnim dodatkom.

                                 

Olakšavajuća okolnost kod novog Nougat softwera je promena podešavanja. Naravno Samsung je odlučio da uhvati korak sa Apple iOS softwerom i svakako je promenio izgled podešavanja dodajući olakšanje za pronalaženje raznih informacija koji su bili razbacani na prethodnim softwerima kao što su Lollipop 5.0 i Marshmellow 6.0. Korisnici Nougat softwera imaju mogućnost lakšeg snalaženja u podešavanjima, a kada smo kod kopiranja iOS softwera Nougat je uvrstio i Samsung Cloud sa 15 GB, stoji da iCloud ima 5 GB ali hvala Samsungu što nam je omogućio Cloud sa 15 GB što je sasvim dovoljno za sinhronizaciju osnovnih podataka.

 
Kod Nougat 7.0 softwera Samsung je takođe uvrstio jednu od mojih omiljenih stavki a to je lakši način odgovaranja na poruke, mailove i third party aplikacije (Viber, Whatsapp...), pored toga to je mnogima ova opcija savršeni dodatak, opet moram da naglasim da je opcija nažalost skinuta sa iOS softwera (ko sad koga kopira?!) inače za sve koji nisu upućeni Samsung je tužio Apple zbog kopiranja koncepta... a ja koliko vidim Samsung debelo dobro kopira Apple pogotovo što će Galaxy S8 imati 3D touch opciju. Zvuči Vam poznato? Da se vratimo na Nougat, napokon imamo search bar u samom meniju što nam dodatno olakšava pretragu određene aplikacije (ukoliko imate previše aplikacija kao i ja, ovo je savršen dodatak i olakšica).I za kraj dolazimo do još jedne velike promene kod Nougat softwera, a koja je bitna svima nama. Kamera na novom softweru je mnogo lakša za upotrebu, a pored olakšanja koje nam ovaj softwer obećava možemo da poskidamo i novije filtere, sa lakoćom uklonimo crvenilo na licu kao i da redukujemo RED EYE. Promena moda kamere nikada nije bila lakša, pokretom prsta na dole prelazimo sa main kamere na selfie kameru (definitivno olakšanje za sve nas koji volimo da se slikamo). Za one koji nisu znali live stream može da se radi direktno sa modom "Live broadcast", uz ovaj mod ste live na YouTube-u, Facebook-u kao i na Twitteru, više ne morate da idete posebno na sve aplikacije da biste ponavljali live snimak na svakoj socijalnoj mreži, a naravno ukoliko želite npr. samo emitovanje na YouTube-u možete da isključite Facebook i Twitter live opciju na podešavanjima u samom MOD-u.Svakako ovde ne stajemo! Uskoro ćete moći da pogledate i video vodič kroz Nougat softwer.