Danas 21/04/2015 Google menja algoritam pretrage!

 

Velika promena u Google pretrazi počinje danas!

Mnogi koji su prethodnih dana dobili mail od strane Google-a sa informacijom da usklade svoje sajtove i prilagode ih mobilnim i tablet uredjajima obzirom da će 21/04/2015 Google promeniti algoritam pretrage bili su blago šokirani, tačnije bili su šokirani oni koji su shvatili da ukoliko do danas ne izvrše promene na svojim starim sajtovima mogu znatno da ugroze pozicije koje su do sada ovakvi sajtovi imali u besplatnoj pretrazi! Milioni sajtova širom sveta koji su imali dobru poziciju sada će biti ugroženi!

Mobilni telefoni u surfu vebom uzimaju sve više maha, tako da je ova odluka Google kompanije bila za očekivati... ja sam o tome već pisao u blogu Žašto je potrebno da Vaš web sajt bude prilagodljiv mobilnim i tablet uredjajima? Još tada sam predlagao da se izvrši ova promena kako ne biste ugrozili pozicije i ne samo to, već kako bi olakšali korisnicima pregled sajta i pojednostavili im navigaciju!

Na žalost mnogi na sajt gledaju kao na nešto što se jednom uradi i više nikad, ali zapravo nije tako. Morate stalno unapredjivati svoj web sajt, kako bi on bio bolje rangiran ili kako bi on makar zadržao trenutnu "dobru" poziciju na pretraživaču. Tehnika napreduje, pametni telefoni postaju sve pametniji i njihovo korišćenje u surfu vebom gotovo da nema alternativu, zapitajte se samo kada ste poslednji put kod kuće koristili desktop ili laptop računar kako bi došli do neke informacije?

Ovu temu su obradjivali i pojedini web portali, stoga Vam savetujem da malo pretražite internet i pogledate članke na ovu temu!

Ako imate pitanja u vezi sa ovom temom pišite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.