Video pozadina sajta kao trend

Video pozadina sajta kao trend je naslednik trenda slike preko celog ekrana kao pozadine. Ranije, ograničenja starijih pretraživača i sporo učitavanje Flash videa sprečili su nesmetano sprovođenje video pozadine sajta. Danas, novi pretraživači mogu slobodno reprodukovati video bez ikakvih smetnji i usporavanja rada sajta. Šta više, nove tehnologije kao što su HTML 5, CSS 3 i različite tehnike JavaScript-a doprinele su da se video i animacije ravnomernije i lakše učitavaju.

Web sajtovi ne moraju biti statični sve vreme. Uz sve napredniju tehnologiju sada je moguće implementirati video kao pozadinu lako i brzo - zahvaljujući HTML 5.

Velike slike u pozadini su već postale sastavni deo svakog Web dizajna. Ipak često se doživljavaju kao trivijalne stvari. Uprkos tome, dizajneri ne odustaju od ovog trenda. Trude se, da na najbolji način poboljšaju svoje sajtove sa novim elementima, od kojih je jedan video (animirani) sadržaj.

 

 

 

Video privlači pažnju

Video je najbolji način da se pridobije pažnja posetilaca. Kvalitetan video sadržaj ili animacija u pozadini može lako naterati ljude da na trenutak zastanu i odgledaju taj sadržaj, da imaju interakciju sa sajtom i samim tim povećaju vreme provedeno na sajtu.

Trendovi

Mi kao Profesionalci moramo da idemo u korak sa novim trendovima pa tako i našim klijentima preporučujemo da sve što je inovativno, a ujedno i dobro, implementiraju u njihove internet prezentacije. Preporučujemo svima da probaju da osmisle neki video sadržaj ili animaciju koja će biti vezana za posao kojim se bave, a ujedno i privući pažnju posetilaca pa samim tim i povećati posećenost što je, složićete se, cilj svakog sajta.

Šta je sledeće?

Sa sigurnošću možemo reći da YouTube video sadržaj preti da postane standard u obliku pozadine web prezentacija. Sve češće se srećemo sa takvim sajtovima koji su već implementirali video snimke sa YouTube-a, a s obzirom da znamo koliko je širok spektar video sadržaja dostupan tamo, sa sigurnošću možemo reći da će postati standard web prezentacija u nekom narednom periodu.