su

 

Unesite svoje ime i email adresu
Nakon što se pretplatite na mail listu, na Vaš mail će biti prosledjen verifikacioni mail kojim potvrdjujete svoju pretplatu!

WSD SISTEM D.O.O.

Srbija, 11000 Beograd
Ul. Petefijeva 2

SRB: 381-11-414-03-80
Pratite našu Google + stranicu Google+

 

Svakog meseca, više od jedne milijarde ljudi poseti YouTube i pregleda više od šest milijardi sati video snimaka. Ovaj veliki broj potencijalnih klijenata možete iskoristiti promovišući sopstveni biznis, tako što ćete odlučiti gde i kada će se vaš oglas prikazivati, kao i koji od potencijalnih klijenata ga može videti.

Video marketing je pojavom YouTube-a postao dostupan svima. Zahvaljujući Google AdWords sistemu sada je moguće plasirati video poruku, odabranoj publici na drugom pretrazivaču po snazi, odnosno YouTube-u.

Najčešće se reklame prikazuju u strimu, gde Vam se reklama emituje pre video zapisa koji ste hteli da pogledate! Format ovakve video reklame se zove trueview in stream i omogućava oglašivačima da plate samo za pregledani video sadržaj, tačnije da plate ukoliko je osoba koju ste targetirali pogledala minimum 30 sekundi vašeg video zapisa ukoliko je video duži od 30 sekundi, ili za potpun pregled reklame ukoliko je video reklama kraća od 30 sekundi.  Ovaj tip video reklame ume da zamori korisnike koji su želeli da pogledaju konkretan video zapis koji su tražili, ali je sa druge strane dobar zato što dozvoljava korisniku da preskoči video oglas nakon 5 sekundi, ukoliko korisnik ne želi da primi poruku koju mu plasirate.

U tom slučaju oglašivači ne plaćaju za pregled video poruke čije je trajanje bilo 5 sekundi.

Pet sekundi, mnogo ili malo? Koliko košta reklama na televiziji za samo jedno emitovanje, i to u trajanju od 5 sekundi koju će pogledati svi koji u tom momentu prate taj kanal i nisu odlučili da zbog reklamnog bloka promene kanal?

Dakle... mnogo para je potrebno da bi se vaša reklama emitovala na najnegledanijoj televiziji! Platićete za svako emitovanje svim gledaocima. Platićete i za one koji su pogledali reklamu, a nisu Vaša ciljna grupa!

 

Sada Vam je već jasno zašto je YouTube video reklama dobra za vaše poslovanje ili za brendiranje firme ili proizvoda.

1. pet sekundi Vaše poruke će biti sigurno pregledano, a za koje nećete ništa platiti ukoliko korisnik preskoči gledanje reklame,

2. platićete samo za potpuno pregledane video reklame,

3. plasiraćete poruku samo ciljnoj grupi koju prepoznamo kao vašu.


Dakle, možete se na odličan način predstaviti onima za koje predpostavljate da će kupiti Vašu robu ili uslugu ukoliko je to cilj reklame, ili da izbrendirate firmu ili proizvod kod onih za koje vam je stalo da saznaju za Vas.

Cilj reklame nije uvek da ona poput "tv prodaja" da rezultat kroz trenutnu kupovinu reklamiranog artikla, već da cilj bude brendiranje proizvoda, odnosno da za njega sazna što veći broj onih koji bi isti proizvod koristili ili konzumirali.

Zamislimo da proizvodite energetski napitak i da nemate maloprodaju. Vaš cilj svakako nije da nakon emitovanja reklame počnu da vas zovu i poručuju jednu po jednu bočicu napitka, već je cilj da za Vaš proizvod "energetski napitak" sazna sto veći broj onih osoba koje prepoznamo kao potencijalne konzumente vašeg proizvoda. Google AdWords i video reklama na YouTube-u vam omogućuju da ciljate upravo tako, one koje vaš proizvod ili usluga mogu zanimati.

Kada biste birali časopis u kome bi trebalo da oglasite svoj proizvod npr. "energetski napitak", sigurno ne biste odabrali neki turistički magazin, već biste za magazin u kojem će biti postavljena vaša poruka odabrali možda neki namenjen sportistima tj. osobama koje traže dodatnu energiju za naporne treninge.

Sa druge strane, reklama može da bude mnogo konkretnija i da gledaoca opredeli da odmah kupi uslugu ili proizvod. Malo pre smo pomenuli turistički magazin, a sada zamislite da je neko na nekom forumu pročitao da je odredjen hotel u odredjenom mestu fantastičan, i da ga nikako ne treba propustiti... često ili gotovo uvek se dešava da na YouTube-u pretražujemo po nazivu hotela, ili mesta, kako bismo se uverili u istinitost onog što smo pročitali na forumu... zamislite sada da se neka turistička agencija pojavi sa video reklamom pre videa koji želite da pogledate i da vam u istoj ponudi popust na uplatu do odredjenog datuma! Kolika je verovatnoća da će vam se ponuda dopasti i da odlučite da kupite primamljivu ponudu iz video reklame turističke agencije?

YouTube je drugi pretraživač i koristi se za pregled video sadržaja radi zabave ali i edukacije, sadrži veliki broj tutorijala koji mogu pomoći u učenju ili rešavanju mnogih problema. Preko video sadržaja možete saznati kako da napravite zanimljivo i ukusno jelo, kako da napravite jednostavno afro kikice ili kako da napravite sopstveni web site :)

Ovaj šareni izbor video zapisa i ogroman broj pretraga možete iskoristiti u cilju promovisanja vaše delatnosti.

Kako će Vam naši profesionalci pomoći?

Oko 2/3 korisnika interneta u Srbiji redovno odlazi na YouTube preko računara ili mobilnih i tablet uredjaja. Samo u našoj zemlji je to veoma jaka publika koju možemo ciljati i plasirati im poruku putem video reklame, ali ako Vaša kompanija ima interesa da se video oglas prikazuje i u drugim zemljama, onda Vam je jasno do koje mere se širi prostor za vaše poslovanje.

Mi ćemo Vam pomoći da adekvatno analiziramo tržište i odredimo najoptimalniju vrstu reklame koja će obezbediti najbolje rezultate uz optimalne troškove. Pažljivo ćemo odrediti ciljnu grupu, nadgledati aktivnosti ciljanih korisnika i uskladjivati Vašu reklamu potrebama Vaše kompanije i ponašanjem ciljne grupe. Obezbedićemo Vam kompletne izveštaje i statistiku kampanje, uz jasno iskazane troškove i analizu efekata video kampanje!

 

 

 

 

SRB +381 (11) 4140380 USA +1 (917) 267 7758

rot1
rot4
rot5
trkac
rot2