Unesite svoje ime i email adresu
Nakon što se pretplatite na mail listu, na Vaš mail će biti prosledjen verifikacioni mail kojim potvrdjujete svoju pretplatu!

WSD SISTEM D.O.O.

Srbija, 11000 Beograd
Ul. Petefijeva 2

SRB: 381-11-414-03-80
Pratite našu Google + stranicu Google+

 

Ukoliko imate stari Joomla web sajt, rađen pre više od godinu dana, postoji velika verovatnoća da je neophodno uraditi update. Kako Joomla! izbacuje nove verzije CMS-a tako za neke starije verzije prestaje podrška.

Šta to zapravo znači?

To znači da ukoliko je ne budete update-ovali na vreme postoje ozbiljni sigurnosni rizici kojima je Vaš sajt izložen. Takođe nećete biti u mogućnosti da instalirate novije dodatke koji su Vam potrebni, a ne prave se za starije verzije Joomla!-e. Uz sve to dodajte da se programeri neće više baviti otklanjanjem grešaka u radu sistema i doćićete do zaključka da je neophodno update-ovati Joomla-u na vreme.

 

Nadogradnja je kao selidba u novi dom

Pakujete sa sobom nameštaj i stvari koje Vam trebaju, a bacate one beskorisne jer Vam nisu potrebne i nećete ih koristiti u novom domu. Kada se uselite u novu kuću možda će Vam biti potreban novi nameštaj ili ćete morati da stari nameštaj prilagodite novom prostoru. 

Isto to se dešava sa Joomla-om i njenim dodacima. Prvo prebacujete dodatke koji su kompatibilni sa novim sistemom. Zato je neophodno da prvo proverite da li postoje nove verzije tih komponenti koje već koristite ili ćete u novoj verziji morati to da rešite sa nekim drugim dodatkom. Nakon toga imate mogućnost da instalirate dodatke koji nisu bili dostupni za stariju verziju, a sada jesu i potrebni su Vam.

Da li je jednostavna nadogradnja CMS sistema?

Nadogradnja, ili update, nije lak proces, ali se na kraju isplati. 

Zaključak

Morate se uskladiti sa novim tehnologijama i ići u korak s vremenom kako biste ostali bezbedni i kako bi Vaš sajt imao potpunu funkcionalnost i bio konkurentan na internetu. Zato, ukoliko nemate dovoljno iskustva, prepustite profesionalcima da to urade za Vas brzo i sigurno!

 

 

 

SRB +381 (11) 4140380 USA +1 (917) 267 7758

rot1
rot4
rot5
trkac
rot2